Epoksi premazi


Epoksi premazi se po sistemu vgrajujejo s pomočjo gladilke ali valjčka na primerno pripravljeno podlago. Primerni so za prostore z lažjo mehansko obremenitvijo, skladišča, bolnišnice, industrijske obrate in podobno. Epoksi premazi so izjemno priljubljeni zaradi lahkega vzdrževanja in preprostega čiščenja, saj so brezšivni in onemogočajo umazaniji ter prašnim delcem, da bi se nabirali v regah. Za zaščito zunanjih površin uporabljamo poliuretanske premaze. Epoksidni premazi se izvajajo v tanjših debelinah (do 2 mm),  izjema je debeloslojni epoksi premaz.


PROTIPRAŠNI EPOKSI PREMAZI

Skupna debelina sloja: do 0,1 mm
S protiprašnim premazom preprečujemo oziroma zmanjšujemo prašenje. Premaz naredi tlak bolj odporen na obrus in pripomore k zmanjšanju možnosti za prodiranje tekočin.

VEČSLOJNI EPOKSI PREMAZI

Skupna debelina sloja: 0,6–0,8 mm
Primeren za cementne in betonske tlake v prostorih proizvodnje ali v skladiščih. Večslojni epoksi premaz je na osnovi epoksidne smole brez topil, v dveh komponentah, nanešen v več slojih in z možnostjo izvedbe v več odtenkih po RAL lestvici.

VEČSLOJNI TEKSTURIRAN EPOKSI PREMAZ

Skupna debelina sloja: 0,6–0,8 mm
Barvni teksturiran premaz, ki preprečuje drsnost površine in je primeren za prostore proizvodnje, skladišč, razstavnih prostorov, dvoran ipd. Teksturiran epoksi premaz predstavlja rešitev proti drsnosti tal in za poenostavljeno čiščenje talnih površin. Namenjen za lažjo do srednjo obremenitev.

DEBELOSLOJNI PROTIDRSNI EPOKSI PREMAZ

Skupna debelina sloja: 1,5 – 3,00 mm
Debeloslojni premaz, kateremu je dodan kremenčev pesek za protidrsni učinek. Glede na zahteve po protidrsnosti se določi frakcijo kremenčevega peska. Debeloslojni protidrsni epoksi premaz je abrazijsko odporen in enostaven za nego (čiščenje).

VEČSLOJNI VODNI EPOKSI PREMAZ

Skupna debelina sloja: 0,15-0,25 mm
Dvokomponentni barvni premaz na vodni osnovi, ki je primeren za normalno do srednje visoko mehansko in kemično obremenitev (prakirne hiše, garaže, skladišča it.). Vodni epoksi premaz je primeren za nanašanje na beton in cementne estrihe.

DEKORATIVNI VEČSLOJNI EPOKSI PREMAZ

Skupna debelina sloja: 0,6-0,8 mm
Učinkovit okrasen barvni premaz, katerega običajno srečamo v poslovnih in javnih prostorih. Možnost izvedbe z dekorativnimi lističi. Poleg dobrega izgleda zagotavlja tudi poenostavljeno čiščenje in vzdrževanje.