Poliuretanski tlaki v industriji

Poliuteranski tlaki v industriji in drugih obremenjenih področjih so v nekaterih primerih učinkovitejši od epoksidnih. Tukaj govorimo o okoljih, ki zahtevajo tlak, ki je:

  • elastičen oziroma ima sposobnost premoščanja razpok
  • izjemno mehansko odporen
  • UV stabilen (se ne razbarva oz. ne porumeni na sončni svetlobi)
  • vodonepropusten

PURCEM tlaki oziroma sistemi na osnovi poliuretan-cementa pa kljubujejo tudi najbolj zahtevnim obremenitvam, saj so:

  • odporni proti širokemu spektru kemikalij
  • odporni proti temperaturnim šokom (čiščenje z vročo paro, hladilnice…)

TL Sikafloor 156
TL Sikafloor 161
TL Sikafloor 350 elastic

Poliuretanski tlaki v industriji – različni sistemi

SISTEM ZA PARKIRIŠČA

Skupna debelina sloja: 3,0-4,0 mm
Elastičen tlak na osnovi poliuretana, ki ima dobro sposobnost premoščanja razpok. Je mehansko odporen in protidrsen tlak, ki je kot nosilna povozna površina primeren za garaže, parkirišča, parkirne hiše, nakladalne rampe ipd.

TL Sikafloor 156
TL Sikafloor 161
TL Sikafloor 350 elastic
TL Sikafloor 359 N
TL Sikafloor 357

SISTEM ZA PARKIRIŠČA Z IZJEMNO OBREMENITVIJO

Skupna debelina sloja: 4,0-5,0 mm
Elastičen tlak na osnovi poliuretana, ki ima dobro sposobnost premoščanja razpok. Je mehansko odporen in protidrsen tlak, ki je kot nosilna povozna površina primeren za garažne giše in druge zelo obremenjene površine.

TL 21-N-PURCEM

POLIURETANSKI TLAK ZA MOČNE OBREMENITVE

Skupna debelina sloja: 4,5-6,0 mm
Tlak sestoji iz poliuretanske smole, cementa in agregata ter je izdelan na vodni osnovi. Je barven samoizravnalni tlak brez stikov, ki je primeren kot končni nedrseč tlak za prostore pod srednje težkimi obremenitvami (temperaturnimi, kemičnimi, mehanskimi, obrabnimi). Primeren je za mokre in suhe prostore predelovalnih obratov, kemične in živilske industrije ipd. Površina je glede na izvedbo srednje do visoko odporna proti drsenju. 12 ur po izvedbi je pohoden, po 2 dneh pa pripravljen na polno obremenitev. Gladka površina omogoča enostavno čiščenje.

TL 20-N-PURCEM

POLIURETANSKI TLAK ZA IZJEMNO MOČNE OBREMENITVE

Skupna debelina sloja: 6,0-9,0 mm
Tlak sestoji iz poliuretanske smole, cementa in agregata ter je izdelan na vodni osnovi. Je barven maltozni tlak brez stikov, ki je primeren kot končni tlak za prostore pod težkimi obremenitvami (temperaturnimi, kemičnimi, mehanskimi, obrabnimi). Primeren je za mokre in suhe prostore predelovalnih obratov, kemične in živilske industrije ipd. Površina je visoko odporna proti drsenju. 12 ur po izvedbi je pohoden, po 2 dneh pa pripravljen na polno obremenitev. Gladka površina omogoča enostavno čiščenje.